Vacature MMC P&O managementadviseur

Binnen ons ziekenhuis werken vele disciplines samen onder het motto "Gewoon beter". Een ieder levert vanuit zijn deskundigheid en competenties een bijdrage aan het realiseren van de ambities van Meander. Goede patiëntenzorg, gastvrijheid en zorgvernieuwing staan bij ons hoog in het vaandel.

Meander wil een inspirerende organisatie zijn, waar medewerkers zich uitgedaagd voelen en waarin ze gestimuleerd worden zich continu te ontwikkelen, samen te werken, de regie te nemen over hun eigen werk en betrokken zijn bij het werk. Dat draagt bij aan een hogere medewerkerstevredenheid én een hoge(re) patiënttevredenheid.

De afdeling Personeel en Organisatie bestaat uit een drietal onderdelen, P&O Servicecentrum, P&O Advies en Beleid en de Meander Academie. Er werken ongeveer 35 medewerkers binnen de afdeling P&O. 

Voor het team Advies en Beleid zijn wij op zoek naar een

 

P&O managementadviseur

28 - 32 uur per week

Vacaturenummer: 16/171

 

Functieomschrijving

Het team Advies en Beleid adviseert en ondersteunt het management van Meander bij de realisatie van de (strategische) doelen van Meander en wordt direct aangestuurd door de manager P&O. Het team bestaat uit 4 P&O managementadviseurs met generieke P&O expertise op strategisch en tactisch niveau en adviseurs met specifieke expertise op het gebied van recruitment, mobiliteit, arbeidsvoorwaarden, verzuim en re-integratie en arbo en arbeidshygiëne. 

Als P&O managementadviseur ben je een belangrijke sparringpartner voor het management van een aantal organisatieonderdelen en ondersteun je hen in de bedrijfsvoering . Je bent adviseur met betrekking tot organisatieontwikkeling, leiderschap en goed werknemer- en werkgeverschap. Je adviseert, coacht en ondersteunt het lijnmanagement inzake HR thema’s. Je levert input bij het ontwikkelen van het jaarplan, personeelsplanning- en –ontwikkeling. Je adviseert en stimuleert dat het afgesproken organisatie brede HR beleid ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, je signaleert afwijkingen en maakt dit bespreekbaar met het lijnmanagement. Je bewaakt de kwaliteit en uitvoering van de HR-processen.


De speerpunten voor de komende jaren zijn onder andere strategische personeelsplanning, HR control, duurzame inzetbaarheid en vergroten flexibiliteit en wendbaarheid van de organisatie.
 

Functie-eisen

  • Je hebt bij voorkeur een relevante opleiding op universitair niveau afgerond
  • Je bent gewend om als sparringpartner te opereren en hebt het vermogen om analytisch en bedrijfsmatig te kunnen denken en handelen.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden met gevoel voor verhoudingen.
  • Je hebt oog voor de technologische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor het werk en de medewerkers
  • Je hebt affiniteit met HR-analytics
  • Je hebt ervaring met organisatieveranderingen
  • Er worden hoge eisen gesteld aan zelfstandigheid, assertiviteit en organisatie sensitiviteit alsmede doorzettingsvermogen.

 

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. De functie is ingedeeld in fwg 60, met het daarbij behorende salaris van maximaal € 4.303,00 bij een volledig dienstverband.
 

Contactinfo

Je kunt tot 10 november a.s. reageren op deze vacature.

 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Karin van der Goot, manager P&O, via telefoonnummer 033 - 850 5050.