Workshop Internationaal werken bij Samsung

Hoe is het om aan de andere kant van de wereld te werken? Welke problemen kom je tegen? Hoe kun je je aanpassen aan een nieuwe omgeving? En welke gevolgen heeft dit voor het HRM beleid? Dit zijn de vragen waar we tijdens ons bedrijfsbezoek bij Samsung mee aan de slag zijn gegaan.

Door Inge Vergouwen en Renske van Geffen

Voordat we aan het werk gingen, kregen we een rondleiding door de Samsung showroom waar de nieuwste toepassingen van Samsung producten tentoongesteld worden. Naast een woonkamer waarin je met augmented reality een stoel real life tussen je eigen meubels kunt zien staan, een operatiekamer waar de arts op één scherm tegelijk alle informatie ziet en met collega’s overlegt, zagen we ook een kledingwinkel waar je direct op een beeldscherm een missende maat uit een ander filiaal kunt bestellen.

Na deze blik in de huidige technische mogelijkheden van Samsung startten we met de workshop. Melissa, Bianca en Jerney van Samsung vertelden over de Koreaanse werkcultuur. Allerlei leuke feitjes passeerden de revue; “een Koreaan plant zijn agenda lang niet zover vooruit zoals een Nederlander dat gewend is; een afspraak over 3 weken inplannen, is voor een Koreaan echt onbegrijpelijk’. Een ander interessant feitje is de snelheid waarmee Koreanen kunnen werken; op het moment dat Apple met de eerste iPhone uitkwam had Samsung geen smartphone op de markt of in de maak. Twee maanden later kwam de eerste Galaxy smartphone uit. Ze plannen niet ver vooruit, maar reageren razendsnel en efficiënt als er iets moet gebeuren. Dit zie je terug in de bedrijfscultuur van Samsung.

Na het inzoomen op de Koreaanse cultuur, zijn we aan de slag gegaan met de HR uitdagingen die samenhangen met verschillende culturen binnen een bedrijf. In groepjes werden goede discussies gevoerd. De eerste groep ging aan de slag met een trainingsbeleid dat zou aansluiten bij een multiculturele organisatie, de tweede met de vraag hoe je samenwerking tussen verschillende culturen soepel kunt laten verlopen en de laatste groep besprak hoe men de juiste personen zou kunnen selecteren in een internationale omgeving met verschillende culturen. Samen met de ervaringen van alle deelnemers was het een leerzame sessie!

Ten slotte werden we dubbel getrakteerd: eerst een loterij met mooie Samsung gadgets en daarna een heerlijk internationaal diner.  Inhoudelijk gezien zijn alle deelnemers aan het denken gezet over internationaal werken en daarbij was het ook een mooie gelegenheid om weer eens te sparren met HR professionals van verschillende organisaties. Al met al een hele interessante en gezellige activiteit om op terug te kijken!